hein

Mijn naam is Hein van Berkel. Ik ben in 1948 geboren in Rotterdam. Na mijn jeugd en middelbare school in Eindhoven ben ik in 1967 in Nijmegen medicijnen gaan studeren en heb daar in 1976 mijn artsdiploma gehaald. Na een jaar gewerkt te hebben als arts-assistent in een streekziekenhuis in Brabant heb ik mij eind 1977 gevestigd als huisarts in Ommeren. Ik ben 25 jaar huisarts geweest in de meest brede zin van het woord, dus inclusief verloskunde, zuigelingen- en kleuterbureau’s. Ook was ik apotheekhoudend en gaf ik lessen voor het Rode Kruis.

In 1990 kwam ik in aanraking met een collega die bezig was de artsenopleiding voor homeopathie te doen en werd daar erg enthousiast over, mede omdat ik merkte dat je in de huisartsenpraktijk vaak met problemen werd geconfronteerd waar je geen oplossing voor had.

In 1991 ben ik begonnen met de basisopleiding homeopathie voor artsen, de toenmalige SHO. Die opleiding heb ik in 1994 afgerond. Daarna heb ik nog twee jaar een vervolgopleiding gedaan en heb mij bij diverse “meesters” in het vak verder geschoold.

In 2003 heb ik besloten te stoppen als huisarts en sindsdien ben ik gevestigd als algemeen arts met als specialisatie homeopathie.

Ik volg regelmatig nascholingen, zowel op het gebied van homeopathie als algemeen medisch en sta ingeschreven als homeopathisch arts in het kwaliteitsregister van onze beroepsvereniging AVIG.

Ook ben ik actief geweest in de opleiding van jonge homeopaten bij de School voor Homeopathie te Amersfoort.

Daarnaast heb ik lange tijd in besturen van verschillende beroepsorganisaties gezeten, en ben momenteel nog penningmeester van de Stichting VHAN die zich bezig houdt met het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek in de homeopathie.

Sinds 2011 werk ik in de praktijk samen met Peter de Bruin.

heinvberkel@kpnmail.nl
Telefoon nummer: 06-22990711
U kunt een afspraak maken per mail of een bericht inspreken op bovenstaand nummer. Vermeld u wel duidelijk uw naam en telefoon nummer.

BewarenBewaren