Mijn naam is Hein van Berkel. Ik ben in 1948 geboren in Rotterdam. Na mijn jeugd en middelbare school in Eindhoven heb ik van 1967 tot 1976 in Nijmegen de studie geneeskunde gedaan. Na een jaar als arts-assistent in een streekziekenhuis in Brabant te hebben gewerkt en bijna een jaar in enkele huisartsenpraktijken te hebben waargenomen, heb ik mij eind 1977 als huisarts gevestigd in Ommeren (Betuwe).

Hoewel de huisartsgeneeskunde mij boeide en ik de praktijk leuk vond begon na tien jaar toch het gevoel te ontstaan dat dit niet echt was wat ik zocht.

In 1991 ben ik begonnen met de basisopleiding homeopathie voor artsen, bij de toenmalige SHO. Die heb ik voltooid in 1994, en daarna heb ik nog twee jaar de vervolgopleiding van de SHO gevolgd.

Ik heb altijd veel nageschoold, en heb veel geleerd van enkele goede docenten in de homeopathie, met name van Jan Scholten, Annet Sneevliet, Massimo Mangialavori, en Jonathan Hardy.

In 2003 heb ik besloten te stoppen met het beroep van huisarts, en heb ik mij als arts voor homeopathie gevestigd in Lienden, naast mijn woonhuis aan de Lienderveldsestraat.

Ik ben langdurig bestuurslid geweest van de beroepsvereniging voor homeopathisch werkende artsen, de voormalige VHAN. Deze vereniging is nu opgegaan in de AVIG, de artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde.

Ook heb ik enkele jaren lesgegeven aan de opleiding voor homeopaten, de School voor Homeopathie in Amersfoort.

Sinds 2011 werk ik samen met collega Peter de  Bruin, en in 2020 is mijn dochter Suzanne, die de opleiding homeopathie in Arnhem heeft afgerond, bij ons in de praktijk komen werken.

In 2023 heb ik besloten mij niet meer te laten her-registreren in het BIG-register, hetgeen inhoudt dat ik in maart 2023 uit dit register ben uitgeschreven, en in mijn contacten dien te vermelden dat ik “arts, niet praktiserend” ben, hoewel ik nog wel kleinschalig de homeopathie uitoefen. Dit betekent dat ik ook niet meer beschik over een AGB-code, en dat zorgverzekeraars om die reden consulten niet meer zullen vergoeden. Ik heb om die reden de prijs van de consulten wat aangepast. Ik zal de hoogte van het tarief dat ik declareer tevoren met u bespreken.

Ik ben bereikbaar via mail of mobiele telefoon.

Hoewel dat niet altijd lukt doe ik mijn best om binnengekomen mails en ingesproken berichten op mijn telefoon zo snel mogelijk, liefst dezelfde dag, te beantwoorden.

Mailadres: heinvberkel@kpnmail.nl

Mobiele telefoon: 06-22990711.