peter

Mijn naam is Peter de Bruin. Ik ben geboren in 1968. Vanaf 1987 heb ik eerst biologie, en later geneeskunde gestudeerd. Ik ben in 1997 afgestudeerd als arts aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. De eerste jaren als arts heb ik ruime ervaring opgedaan binnen de verslavingszorg, de psychiatrie, de geriatrie (de interne geneeskunde van ouderen) en de bedrijfsgeneeskunde.

Al vroeg heb ik ervaren dat de reguliere geneeskunde ook duidelijke beperkingen heeft.

Dit inzicht en het feit dat ik zelf al als patiënt de heilzame werking van de homeopathie had ervaren, hebben ertoe geleid dat ik in 1998 homeopathie ben gaan studeren.

Van 1998 tot 2001 heb ik de artsenopleiding voor homeopathie gedaan bij de SHO (Stichting Homeopathische Opleidingen) te Wageningen, gevolgd door een masterclass homeopathie, een half jaar durende intensieve stage in de praktijk van een zeer ervaren collega.

Sinds 2002 ben ik als homeopathisch arts werkzaam, en voer ik met bijzonder veel plezier mijn praktijk. Eerst heb ik praktijk gevoerd in Arnhem, vanaf 2011 werk ik in de praktijk in Lienden.

Wat mij erg aanspreekt in de homeopathie is de individuele en respectvolle benadering van cliënten.

De reguliere geneeskunde vind ik soms zo sterk gericht op de symptomen, dat de mens of het individu achter de klacht uit het oog wordt verloren. Voor mij als homeopathisch arts zijn symptomen natuurlijk belangrijk, van groot belang is echter ook wat ze voor de cliënt in diens leven betekenen. De homeopathische middelkeus wordt namelijk net zo goed bepaald door de omstandigheden waarin de klachten optreden of de betekenis die ze voor de cliënt hebben, als door de symptomen op zich.

Verder spreekt mij aan de milde benadering, gericht op het stimuleren van het natuurlijke herstel- en reactievermogen, in plaats van de wat agressievere reguliere aanpak, gericht op het onderdrukken van symptomen.

De afgelopen jaren heb ik door middel van vele nascholingen en cursussen bij diverse grote leraren de ontwikkelingen binnen de homeopathie op de voet gevolgd. Ook doe ik regelmatig reguliere medische nascholingen.

Daar ik in mijn praktijk naast lichamelijke klachten regelmatig cliënten zie met psychische of psychiatrische problematiek, heb ik ook opleidingen gevolgd tot NLP Practitioner (2010) en EFT Master (2015).

NLP (Neuro-Linguistisch Programmeren) is een methodiek op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, intermenselijke communicatie en psychotherapie.

Bij EFT (Emotional Freedom Techniques) is het uitgangspunt dat stress, spanning en negatieve emoties als boosheid, verdriet en angst zich niet alleen ‘tussen je oren’ representeren, maar zich ook ‘vastzetten’ in je lijf. EFT is een krachtige methode om overmatige stress/spanning in het lijf en emotionele verstoringen aan te pakken. Er wordt gebruik gemaakt van kloppunten op meridianen, bekend uit de acupunctuur.

Verder beheers ik het basisprotocol EMDR.

Hoewel homeopathie de basis is en blijft van mijn handelen, kan ik zo nodig en indien gewenst de andere technieken als aanvullend hulpmiddel inzetten.

Naast mijn praktijkvoering, ben ik in de periode 2009 – 2012 lid van het bestuur van de Artsenvereniging voor Homeopathie (VHAN) geweest.

Daarvoor ben ik 2 jaar lid geweest van de accreditatiecommissie van de VHAN, een commissie die een belangrijke rol speelt bij de handhaving en ontwikkeling van de kwaliteit van het (nascholings) onderwijs voor homeopathische artsen in Nederland.

Sinds 2011 ben ik docent bij de PACH (Post Academisch Curricum Homeopathie voor artsen); dit is de organisatie die momenteel de opleiding verzorgt tot arts voor homeopathie.

Sinds de VHAN is opgeheven ben ik lid van de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG), vakgroep homeopathie.

Naast alle bezigheden op het terrein van de homeopathische geneeskunde, ben ik parttime regulier werkzaam als medisch specialist arbeid en gezondheid, specialisme bedrijfsgeneeskunde.

0344-571380
06-24185066
Telefonisch spreekuur ma-di-wo-do-vr van 16:30-17:30 of spreek een bericht in.
debruin.p@tiscali.nl